Recept
för 2 portioner:
2 broccolistammar
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk
timjan
1 msk färsk mynta,
1 msk färsk dragon
1 msk färsk rosmarin
2
msk färsk bladpersilja
1 msk sambalolek
flingsalt med smak av
jalapeno
peppar
cayennepeppar
cayennepeppar
1 msk smör
paprikapulver
en näve
ruccola
en näve bladspenat
en burk markattas kokosgrädde
Lägg
broccoli, färska kryddor, salt o kryddor, sambal och vitlök i en
kastrull med smör. Sautera snabbt och häll sedan på vatten så det knappt
täcker broccolin, den ska inte vara under vatten. Koka snabbt! När
broccolin är klar sila av "buljongen" i en behåller. Du behöver det sen.
Lägg ruccola, spenat och broccolin i en blender eller annan behållare
för mixning. Värm kokosgrädden. Mixa broccoli och de andra bladen. Häll
på lite kokosgrädde i taget. Ta även en skvätt av den goda buljongen.
Servera med kokt ägg eller knaprigt bacon. Näringsvärde per portion: 530 kcal, protein 8,4 g, kolhydrater 9,4 g, fett 50,6 g, kolesterol 16mg, natrium 50mg, kalium 366mg. 86% fett, 7% kolhydrater och 7% protein.
Smaklig måltid!
Kram Malin
0 kommentarer:
Skicka en kommentar